Følg os på Facebook:

Følg os på Instagram:​

​Microcement... det smukke, helt unikke og håndlavet rå 'New Yorker' beton look!

​Microcement er​ en meget dekorativ og spændende cementbaseret overfladebelægning, der udføres i forskellige del-processer af tynde lagopbygninger som tilsammen giver en enorm slidstærk, fleksibel og vandafvisende håndlavet belægning på bl.a. møbler, gulve og vægge.

Få et lille indtryk af microcementens vandafvisende & fleksible egenskaber via vores YouTube videoklip.

Materialet har et helt unikt udseende, som ligner rå beton... egentlig så er microcement beton (kaldes også for 'microbeton'), der blot er udviklet til at kunne udføres i tynde lagopbygninger med stor fleksibilitet i forskellige strukturer og farver.

​Korrekt udført og på grund af dets hårdførhed, stærke binding og særdeles store fleksibilitet kombineret med udførelse i tynde lag, kan microcement anvendes på rigtig mange typer af overflader, hvad enten det er på eksisterende puds, beton, træ, pladegulve, gipsvægge, møbler eller uden på gamle fliser og klinker.

​​

​Lidt om underlaget før opbygning i microcement

​​Microcement kan med stor fordel udføres uden på allerede eksisterende fastsiddende, bæredygtige belægninger, så man er fri for at skulle fjerne den gamle belægning først.

Overfladerne, hvor microcement skal udføres på, skal være faste, jævne og uden huller, sprækker eller andre større ujævnheder før påbegyndelse af microcement opbygningerne... microcement kan ikke indgå som en del af en opretning for ujævnheder, huller, sprækker osv. Er overfladerne ujævne, så skal de først klargøres/oprettes.

Eksisterende fliser bør altid fuldspartles, evt. ilagt glasfibererarmeringsnet, før selve opbygningen med microcement (ellers kan man se aftegningerne af fliser/fuger igennem det afsluttende resultat).

Vi klargøre og opretter naturligvis gerne overfladerne, før den videre opbygning i microcement.

Lidt om pleje- og vedligeholdelse af den færdiglavede microcement

Overfladerne er meget slidstærke og nemme at holde... og tager man lidt enkle forholdsregler og bruger overfladerne med respekt og omtanke, så har man det fedeste udtryk mange år frem. 

Derudover, så er microcement et rigtig lækkert materiale der føles 'blødt' og glat at røre ved, selvom det er en betonart... og vand 'perler' på overfladerne, så det nemt kan tørres af.

Netop fordi overfladerne er glatte og uden fuger, har kalk sværere ved at binde på overfladerne, end ved overflader med fuger.

Den færdiglavede microcement opnår fuld hærdning efter 28 døgn, efter påført topbehandling.

Der er især øget risiko for skader i de første 8 døgn... tag derfor ikke overfladerne i brug før der er gået 8 døgn fra microcementen er helt færdiglavet (topbehandlet).

Skal der foregå arbejde/montering, så sørg for god afdækning af gulve med kraftig ”åben” gulvpap + evt. ”åbne” masonit plader, men først tidligst 8 døgn efter endt topbehandling (brug ikke plastik til afdækning af gulvet).

Undgå vandspild på overfladerne i de første 8 døgn.

Til almindelig daglig rengøring, brug neutral sæbe... aldrig hårde vaskemidler eller afkalkningsmidler. Lad aldrig sæbe ligge for længe på overfladen. Alkaliske produkter som ammoniak, klor, blegemiddel, vaskemiddel, wc-rens mv. beskadiger microcements beskyttende lag.

Undgå koncentreret ophobning af fugt i overfladerne, som eksempelvis ved at lade våde tæpper og håndklæder eller lignende blive liggende på gulvet. Undgå også konstant og vedvarende dryp fra utætte vandhaner eller blandingsbatterier.... sørg derfor for at få skiftet pakningerne.

Hold overfladen fri for sten eller sand, som kan efterlade ridser.

For at flytte møbler "løft og slip".

Beskyt gulvet mod metalben, skarpe overflader, hårde møbelben og genstande med slibende kontaktflader eller betydelig vægt, med møbelbeskytter eller filt.

Møbelhjul skal være af blødt gummi, som er mindre aggressive end de hårde plasthjul.

I badeværelset, så sørg for at aftørre microcement overfladerne i bruseren efter hvert bad... som også anbefales ved enhver anden overflade.

Vi anbefaler løbende vedligeholdelse af microcement med akryl voks, der efterlader et beskyttende lag. Hyppigheden af ​​vedligeholdelse afhænger af brug af overfladerne (trafik, støv, snavs osv.).

​Eksempler på farver (gå til farvekort ved at klikke på billedet)

Særdeles velegnet i badeværelset

Overfladebelægninger udført i microcement er fugefrie, vandafvisende samt lette at rengøre, og er derfor særdeles velegnet som slutresultatet i badeværelset.

Er man træt af at se på de gamle fliser, så kan man med stor fordel blot friske badeværelset op ved at lægge en overfladeopbygning afsluttet i produkter af microcement uden på de allerede eksisterende fliser, så længe de eksisterende fliser stadig sidder godt fast. Derved er man fri for først at skulle nedrive eller afhugge de gamle fliser og derved også ødelægge en evt. underliggende vådrumsmembran.

Er badeværelset i forvejen ikke udført med en MK-godkendt vådrumsmembran, så er det let at opgradere ved blot at vådrumssikre badeværelset inden en overfladeopbygning af microcement.

Pris

Vi får rigtig mange henvendelser med forespørgsel til pris pr. m²... men vi kan desværre ikke oplyse en fastlagt pris pr. m².

​Ved seriøse henvendelser beregner vi derfor gerne et samlet tilbud på udførelse af opgaver i microcement ude hos kunder, efter besigtigelse/opmåling... i nogle tilfælde mod fremsendelse af udførlig målsatte skitser, billeder & med så mange oplysninger som muligt via e-mail (ved fremsendelse, så husk altid at oplyse jeres fulde navn, adresse på opgaven, telefonnummer samt e-mail... vi beregner ikke tilbud uden disse oplysninger).

Prisen på en opgave udført med en overfladeopbygning med produkter af microcement afhænger af rigtig mange faktorer samt i hvor svær en opgave vi stilles. Det giver også nok sig selv, at mindre overflader med mange kanter og få m²  selvfølgelig koster langt mere udregnet rent m²-mæssigt end hvis man har flere større sammenhængende overflader med mange m².

Vi kan dog oplyse, at microcement hører til i den lidt mere kostbare ende af prisskalaen pga. de mange del-processer & arbejdsgange det kræver for et flot og holdbart resultat.

​Microcement er ikke et prisbilligt alternativ til flisearbejde.

Derimod, så er microcement velegnet til opbygning udenpå eksisterende bæredygtige fliser, hvorfor man så kan slippe for besvær & udgifter til nedrivning samt den klargøring af overflader & underlag der følger med efter en nedrivning.... dér kan microcement være et prisvenligt alternativ til en totalrenovering af badeværelset.

​Har man eksempelvis et badeværelse med overflader på kun få m² hvor man godt kunne tænke sig en lækker & råfed overfladebelægning med et eksklusivt, fugefrit & helt unikt design, der ovenikøbet er nemt at holde rent i forhold til badeværelser med fuger, anbefaler vi, at man ikke fokuserer så meget i 'pris pr. m²', men istedet ser et samlet tilbud på overflader med microcement som en helhed sammenholdt med en renovering af badeværelset.

I billedegalleriet nedenfor har vi forsøgt at give et fingerpeg på et prisniveau, med lidt forskellige vejledende priseksempler af microcement-opgaver vi har udført.

Vores dækningsområde og kontaktoplysninger

​Murermester Kent Byskov Hansen ApS, der er beliggende på Fyn ved Vissenbjerg/Aarup og medlem af Byg Garanti, udfører microcement opgaver i og omkring vores eget nærområde (hele Assens Kommune, Odense & omegn samt en del af Trekantområdet inkl. Middelfart og Fredericia).

​Vi kan kontaktes via vores kontaktformular, via mail@kentbyskovhansen.dk eller på tlf.: 22 80 95 20. Ved skriftlig henvendelse så husk at oplyse jeres fulde navn, adresse på opgaven, telefonnummer samt e-mail (vi beregner ikke tilbud uden disse oplysninger).

Bemærk at der er meget stor efterspørgsel på microcement... bestil os derfor i god tid.

Vi har gennemgået kurser i udførelse af microcement og benytter kun produkter af høj kvalitet

​Hos Murermester Kent Byskov Hansen ApS er jeg oprindelig certificeret igennem kursus hos TopCiment hvor jeg i en årrække har benyttet deres produkter.

Jeg har dog sidenhen valgt at skifte til SCS Lab hvor jeg også har gennemgået kursus... og hvor jeg i dag udelukkende udfører i deres produkter til opgaverne.

​Herunder et udpluk af billeder fra forskellige opgaver udført i microcement:

Badeværelse i Odense:​

Badeværelse i microcement​ i Odense... udført i farven 'Plata' og afsluttet i 'satin lak'. Kunden har valgt nogle lækre løsninger som står i flot kontrast til den rå microcement.

Microcementen er opbygget udenpå eksisterende fliser på gulv, sokkelkant, vægge i brus samt på låg til cisterne... Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 16 m² overflade)... kr. 32.000,00 ekskl. moms.

Badeværelse i Fredericia:

Et lækkert badeværelse i microcement gennemført i den 'rå stil',​ i Fredericia... udført med masser af 'liv og spil' i farven 'Shale Grey' og afsluttet i 'satin lak'.

Microcementen er opbygget i nyt badeværelse på vægge i brus og på gulv...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 14 m² overflade)... kr. 28.000,00 ekskl. moms.

​To Badeværelser samt Bryggersgulv:

To lækre badeværelser samt et bryggersgulv i Odense udført i microcement i farven 'Plata' og afsluttet i 'satin lak'.... udført med sokkelopkant.​

​Microcementen er opbygget samtidig i 2 nye badeværelser og et bryggers på vægge i brusere, på gulve og er desuden ført op af vægge som sokkelkant...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 54 m² overflade)... kr. 65.000,00 ekskl. moms.

​To Badeværelser:

To lækre badeværelser udført i microcement i Nyborg i farven 'Pizarra' ​og afsluttet i 'satin lak'.... udført i lækkert 'råt look' med masser af 'liv og spil'.

​​Microcementen er opbygget samtidig i 2 nye badeværelser på vægge i brusere og på gulve...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 32 m² overflade)... kr. 44.000,00 ekskl. moms.

Våbenskab, Soveværelsesmiljø og TV-stue miljø:

Her har vi opbygget microcement på et ellers ret så kedeligt våbenskab i metal... derudover en sengegavl, et lille teknikskab, 4 'svævehylder'​ og et 'TV-stue miljø'.

De er også indbygget magnetholdere til fjernbetjeningerne.

Farven der er valgt til det hele er 'Cobre' som er afsluttet i en virkelig flot 'satin lak' der er med til at fremhæve både spil og strukturen i microcementen.

Lækkert, anderledes og specielt badeværelse:​

​Herunder lidt billeder hvor vi har været med til at renovere et meget anderledes, specielt og rigtig lækkert badeværelse i microcement. 

Badeværelsesgulvet og vinduespladerne er udført med microcement i farvekombinationen 'Negro & Kobber Metal' og afsluttet i 'satin lak'. 

Farvekombinationen står i virkelig flot kontrast til det øvrige... grøn mosaik i brusezonen, brusekabine i glas, lækkert stort fritstående marmor badekar på fødder, mønstret farverigt tapet med motiver af koikarper på vægge, gamle & rustikke spejle på vægge i toilet- og bidetrum, sort loft/loftsbjælker med indbygget spots, lækkert rustikt møblement og iøvrigt en stil med inventar der bare er så meget anderledes end det 'sædvanlige'.

Microcementen er opbygget i nyt toilet/badeværelse på gulv og vinduesplader...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 17 m² overflade)... kr. 20.000,00 ekskl. moms.

​Sofabord:

Herunder lidt billeder hvor vi har opbygget microcement på et gammelt kakkel-sofabord​. Bordben og kant er holdt i farven 'Negro' mens bordpladen er afsluttet i oxideret (rust effekt) 'metal kobber'... bordplade og bordben er til sidst afsluttet i 'satin lak'.

Sofabordet har derved fået et helt nyt råfedt 'New Yorker' præget udtryk som er både helt unikt og moderne.

Badeværelse:

Herunder følger en serie af billeder fra en lille badeværelsesrenovering hvor vi bl.a. har lagt microcement på et eksisterende flisegulv, skabe & skabslåger samt på lidt vægoverflader.

Farven 'Titanio' er valgt til gulv, væg og skab.... til skabslågerne er der valgt en lysere kontrast. Afsluttet i 'satin lak'

​Vandværk:

​Herunder følger en serie af billeder fra en renovering af et gulv i et vandværk hvor vi har lagt microcement på det eksisterende betongulv.

Farven er 'Titanio' afsluttet i 'satin lak'

Microcementen er opbygget på eksisterende oprettet betongulv...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 35 m² overflade)... kr. 35.000,00 ekskl. moms.

​Bryggers:

Microcement på bryggers vægge i farven 'Perla'​ og afsluttet i 'satin lak'.

Derudover nye fliser på gulvet som står i flot kontrast til de lyse vægge.

​Find inspiration her

Murermester Kent Byskov Hansen ApS​

CVR: 33508190

Middelfartvej 145

5492 Vissenbjerg​

 Mobil: 22 80 95 20 

E-mail: mail@kentbyskovhansen.dk