Følg os på Facebook:

Følg os på Instagram:​

​Microcement... det smukke, fugefrie, helt unikke og håndlavet rå 'New Yorker' beton look!

​Microcement er​ en meget dekorativ og spændende cementbaseret overfladebelægning, der udføres i forskellige del-processer af tynde lagopbygninger som tilsammen giver en enorm slidstærk, fleksibel, fugefri og vandafvisende håndlavet belægning på bl.a. møbler, gulve og vægge.

Få et lille indtryk af microcementens vandafvisende & fleksible egenskaber via vores YouTube videoklip.

Materialet har et helt unikt udseende, som ligner rå beton... egentlig så er microcement beton (kaldes også for 'microbeton'), der blot er udviklet til at kunne udføres i tynde lagopbygninger med stor fleksibilitet i forskellige strukturer og farver.

Farvespillet i microcement kan nok bedst beskrives som 'nuancerende & levende'. Faktisk, så nuancere selve farvespillet i enhver opgave udført i microcement med helt op til 40%. Strukturen er samtidig "rå", som også skabes ved støbning/slibning i almindelig beton og med små unikke ukurantheder kombineret med det vekslende farvespil... det er lige præcis denne kombination der er med til at gøre microcement til noget anderledes, smukt og noget helt specielt.​​

​Korrekt udført og på grund af dets hårdførhed, stærke binding og særdeles store fleksibilitet kombineret med udførelse i tynde lag (ialt ca. 2-3 mm.), kan microcement anvendes på rigtig mange typer af overflader, hvad enten det er på eksisterende puds, beton, træ, pladegulve, gipsvægge, møbler eller uden på gamle afrensede fliser og klinker.

​Lidt om underlaget før opbygning i microcement

​​Microcement kan med stor fordel udføres uden på allerede eksisterende fastsiddende, bæredygtige belægninger, så man er fri for at skulle fjerne den gamle belægning først.

Overfladerne, hvor microcement skal udføres på, skal være faste, jævne og uden huller, sprækker eller andre større ujævnheder før påbegyndelse af microcement opbygningerne... microcement kan ikke indgå som en del af en opretning for fald, ujævnheder, huller, sprækker osv. Er overfladerne ujævne, så skal de først klargøres/oprettes.

Jeg klargøre og opretter naturligvis gerne overfladerne, før den videre opbygning i microcement.

Undgå opbygning af microcement på overflader der kan risikere at indeholde en betydelig mængde fugt, som eksempelvis ved ældre kældergulve og ældre kælderydervægge.... microcement er cementbaseret, forsegles yderlig tæt ved topbehandlingen og er ikke diffusionsåben

Lidt om pleje- og vedligeholdelse af den færdiglavede microcement

Overfladerne er meget slidstærke og nemme at holde... og tager man lidt enkle forholdsregler og bruger overfladerne med respekt og omtanke, så har man det fedeste udtryk mange år frem. 

Derudover, så er microcement et rigtig lækkert materiale der føles 'blødt' og glat at røre ved, selvom det er en betonart... og vand 'perler' på overfladerne, så det nemt kan tørres af.

Netop fordi overfladerne er glatte og uden fuger, har kalk sværere ved at binde på overfladerne, end ved overflader med fuger.

Den færdiglavede microcement opnår fuld hærdning efter 28 døgn, efter påført topbehandling.

Der er især øget risiko for skader i de første 8 døgn... tag derfor ikke overfladerne i brug før der er gået 8 døgn fra microcementen er helt færdiglavet (topbehandlet).

Skal der foregå arbejde/montering, så sørg for god afdækning af gulve med kraftig ”åben” gulvpap + evt. ”åbne” masonit plader, men først tidligst 8 døgn efter endt topbehandling (brug ikke plastik til afdækning af gulvet).

Undgå vandspild på overfladerne i de første 8 døgn.

Til almindelig daglig rengøring, brug neutral sæbe (gerne én der er udviklet til microcement)... aldrig hårde vaskemidler eller afkalkningsmidler. Lad aldrig sæbe ligge for længe på overfladen. Alkaliske produkter som ammoniak, klor, blegemiddel, vaskemiddel, wc-rens mv. beskadiger microcements beskyttende lag.

Microcement er som førnævnt, vandafvisende, og tåler vandpåvirkning. Derfor er microcement særdeles velegnet i badeværelset/brusenichen... man skal dog undgå en decideret koncentreret ophobning af fugt i overfladerne der kan skabe skjolder, som eksempelvis ved at lade våde tæpper, håndklæder eller lignende blive liggende på overfladerne efter badet...  undgå også at flasker, sæbedispensere osv. bliver stående på den fugtige overflade efter badet så der ikke samles ringe af vand/fugt under. Undgå ligeledes konstant og vedvarende dryp fra utætte vandhaner, brusehoveder eller blandingsbatterier.

Hold overfladen fri for sten eller sand, som kan efterlade ridser.

For at flytte møbler "løft og slip".

Beskyt gulvet mod metalben, skarpe overflader, hårde møbelben og genstande med slibende kontaktflader eller betydelig vægt, med møbelbeskytter eller filt.

Møbelhjul skal være af blødt gummi, som er mindre aggressive end de hårde plasthjul.

I badeværelset, så sørg for at aftørre microcement overfladerne i bruseren efter hvert bad... som også anbefales ved enhver anden overflade.

Der anbefales løbende vedligeholdelse af microcement med akryl voks (gerne én der er udviklet til microcement), der efterlader et beskyttende lag. Hyppigheden af ​​vedligeholdelse afhænger af brug af overfladerne (trafik, støv, snavs osv.).

​Eksempler på farver (gå til farvekort ved at klikke på billedet)

Udført på møbler​

Ved at klikke på billedet herunder kan der ses billeder fra en del af de opgaver, hvor jeg også har beklædt microcement på møbler.

Jeg har dog sidenhen nedlagt mit 'microcement-værksted' herhjemme og udfører derfor ikke længere microcement på møbler... i stedet har jeg valgt at sætte fokus på udførelse i det lækre & alsidige materiale hjemme hos kunder privat, i forbindelse med modernisering af deres boliger med microcement opbygget enten i badeværelser, på gulve, på inventar eller på vægge osv.

De spændende metalfarver (som kan ses på en del af billederne) kan også sagtens udføres på inventar, på vægge & gulve samt i badeværelset.

Særdeles velegnet i badeværelset

Overfladebelægninger udført i microcement er fugefrie, vandafvisende samt lette at rengøre, og er derfor særdeles velegnet som slutresultatet i badeværelset.

Er man træt af at se på de gamle fliser, så kan man med stor fordel friske badeværelset op ved at lægge en overfladeopbygning af microcement uden på de allerede eksisterende fliser, så længe de eksisterende fliser stadig sidder godt fast. Derved er man fri for først at skulle nedrive eller afhugge de gamle fliser og derved også ødelægge en evt. underliggende vådrumsmembran.

Jeg er kvalitetsbevidst, har gennemgået kurser i udførelse af microcement og benytter kun produkter af høj kvalitet

​Hos Murermester Kent Byskov Hansen ApS er jeg oprindelig certificeret igennem kursus hos TopCiment, hvorefter jeg i en periode benyttede deres produkter.

Jeg har dog sidenhen valgt at skifte til SCS Lab hvor jeg også har gennemgået kursus... og hvor jeg i dag udelukkende udfører i deres fremragende produkter til opgaverne.

Et godt råd... før i evt. vælger en udfører til microcement, så lav lidt research... jeg bliver desværre alt for ofte kontaktet med ærgerlige eksempler på microcement opgaver udført alt for hurtigt/billigt eller som gør-det-selv arbejde.

En korrekt opbygning i microcement er kompleks & tidskrævende og består af flere vigtige del-processer & arbejdsgange... og med forskellige lagopbygninger samt slibning imellem hver lagopbygning.... slutteligt skal overfladerne seales og lakeres... det er en kombination af alle disse processer som danner grundlag for at den færdiglavede microcement lever op til alle dens egenskaber. 

Pris (samt lidt priseksempler i billedegalleriet)

Jeg får rigtig mange henvendelser med forespørgsel til pris pr. m²... men jeg kan desværre ikke oplyse en fastlagt pris pr. m².

​Prisen på en opgave udført med en overfladeopbygning med produkter af microcement afhænger af rigtig mange faktorer samt i hvor svær en opgave der stilles. Det giver også nok sig selv, at mindre overflader med mange kanter og få m²  selvfølgelig koster langt mere udregnet rent m²-mæssigt end hvis man har flere større sammenhængende overflader med mange m².

Læs gerne resten af afsnittet herunder omhandlende pris og se priseksemplerne... det skulle meget gerne være med til at gøre det lidt nemmere at danne et overblik om hvorvidt prisniveauet holder sig inden for det der er budgetteret.

​​Ved seriøse henvendelser beregner jeg selvfølgelig gerne et samlet fastlagt tilbud på udførelse af microcement efter besigtigelse/opmåling... eller i visse tilfælde, mod fremsendelse af en målsat skitse/plantegning af rummet/rummene, billeder & med så mange oplysninger som muligt via e-mail (ved fremsendelse, så husk altid at oplyse jeres fulde navn, den fuldstændige adresse på opgaven, telefonnummer samt e-mail... jeg beregner ikke tilbud uden disse oplysninger). 

Microcement er ikke 'billigt' at få udført korrekt... og det er ikke et prisbilligt alternativ til flisearbejde. 

Derimod er microcement velegnet til opbygning udenpå eksisterende bæredygtige fliser, hvorfor man så kan slippe for besvær & udgifter til nedrivning samt den klargøring af overflader & underlag der følger med efter en nedrivning.... dér kan microcement være et prisvenligt alternativ til en totalrenovering af badeværelset.

​Har man eksempelvis et badeværelse med overflader på kun få m² hvor man godt kunne tænke sig en lækker & råfed overfladebelægning med et eksklusivt, fugefrit & helt unikt design, der ovenikøbet er nemt at holde rent i forhold til badeværelser med fuger, anbefaler jeg, at man ikke fokuserer så meget i 'pris pr. m²', men istedet ser et samlet tilbud på overflader med microcement som en helhed sammenholdt med en renovering af badeværelset.

I billedegalleriet nedenfor har jeg forsøgt at give et fingerpeg på et prisniveau, med lidt forskellige vejledende priseksempler af microcement-opgaver jeg allerede har udført.

​Pris, sådan lidt kort 'ridset op':

Ved mange sammenhængende ​m² uden større afgrænsninger og kanter (typisk større eller flere sammenhængende gulvflader) starter priserne, for udførsel inkl. materialer, som regel ved ca. kr. 1.000,- ekskl. moms pr. m² overflade.

Ved flere større overflader med afgrænsninger (som ved et stort badeværelse hvor microcement skal opbygges på alle vægge og gulv - typisk omkring 25-30 m² overflade) starter priserne, for udførsel inkl. materialer, som regel ved ca. kr. 1.500,- ekskl. moms pr. m² overflade.

Ved flere mindre overflader på kun få m² og med mange afgrænsninger og kanter (som eksempelvis ved et enkelt lille badeværelse med lidt vægoverflader kun i brusenichen, et badeværelsesgulv samt en sokkelkant - typisk omkring 13-20 m² overflade) starter priserne, for udførsel inkl. materialer, som regel ved ca. kr. 2.000,- ekskl. moms pr. m² overflade.

Ved endnu færre mængder stiger m² prisen i takt med opgavens karakter og omfang. 

​Som et lille eksempel, vil der ikke være ret stor prisforskel for udførelse af microcement på en lille gulvoverflade på kun 4 m² og en gulvoverflade på 10 m²... arbejdsomfanget og dermed tidsforbruget pga. de mange forskellige del-processor/arbejdsgange der er nødvendigt for et ordentligt resultat, vil stort set være det samme ved begge overflader, så det egentlig kun er selve materiale-forbruget der gør en prisforskel.... gulvoverfladen på de kun 4 m², render derfor hurtigt op i ca. kr. 16.000,- hvis det udførende firma skal kunne drive forretning på opgaven. 

Ønskes der microcement i flere badeværelser eller rum, er der en klar prismæssig fordel i at koordinere opgaven så alle overfladerne i rummene kan udføres samtidig, sammenhængende & kontinuerligt. 

Priserne i de nedenstående priseksempler er ekskl. evt. udgifter til udbedring/opretning af underlaget og er ekskl. udgifter til demontering/montering af 'vvs', skabe osv.

Dækningsområde og kontaktoplysninger

​Murermester Kent Byskov Hansen ApS, der er beliggende på Fyn ved Vissenbjerg/Aarup og medlem af Byg Garanti, udfører microcement opgaver i og omkring eget nærområde (hele Assens Kommune, Odense & omegn, Kerteminde, Nyborg samt en del af Trekantområdet inkl. Middelfart og Fredericia).

​Jeg kan kontaktes skriftligt via min kontaktformular og mail@kentbyskovhansen.dk... eller ring på tlf.: 22 80 95 20. Ved skriftlig henvendelse så husk at oplyse jeres fulde navn, den fuldstændige adresse på opgaven, telefonnummer samt e-mail (jeg beregner ikke tilbud uden disse oplysninger).

Bemærk at der er meget stor efterspørgsel på microcement... bestil derfor i god tid.

​Herunder et udpluk af billeder fra de forskellige opgaver som jeg har udført i microcement:

​Badeværelse i Nyborg:

Lille lækkert badeværelse i microcement ved Nyborg... udført uden på eksisterende fliser i farven 'Plata'​ og afsluttet i 'satin lak'. 

Badeværelse i Odense:​

Badeværelse i microcement​ i Odense... udført i farven 'Plata' og afsluttet i 'satin lak'. Kunden har valgt nogle lækre løsninger som står i flot kontrast til den rå microcement.

Microcementen er opbygget udenpå eksisterende fliser på gulv, sokkelkant, vægge i brus samt på låg til cisterne... Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 15 m² overflade)... kr. 30.000,00 ekskl. moms

Badeværelse i Fredericia:

Et lækkert badeværelse i microcement gennemført i den 'rå stil',​ i Fredericia... udført med masser af 'liv og spil' i farven 'Shale Grey' og afsluttet i 'satin lak'.

Microcementen er opbygget på vægge i brus og på gulv...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 14 m² overflade)... kr. 28.000,00 ekskl. moms.

​To Badeværelser samt Bryggersgulv:

To lækre badeværelser samt et bryggersgulv i Odense udført i microcement i farven 'Plata' og afsluttet i 'satin lak'.... udført med sokkelopkant.​

​Microcementen er opbygget på vægge i brusere, på gulve og er desuden ført op af vægge som sokkelkant, samtidig/kontinuerligt i 2 badeværelser og et bryggers ...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 54 m² overflade)... kr. 65.000,00 ekskl. moms.

​To Badeværelser:

To lækre badeværelser udført i microcement i Nyborg i farven 'Pizarra' ​og afsluttet i 'satin lak'.... udført i lækkert 'råt look' med masser af 'liv og spil'.

​​Microcementen er opbygget på vægge i brusere og på gulve, samtidig/kontinuerligt i 2 badeværelser...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 29 m² overflade)... kr. 44.000,00 ekskl. moms.

Lækkert, anderledes og specielt badeværelse:​

​Herunder lidt billeder hvor vi har været med til at renovere et meget anderledes, specielt og rigtig lækkert badeværelse i microcement. 

Badeværelsesgulvet og vinduespladerne er udført med microcement i farvekombinationen 'Negro & Kobber Metal' og afsluttet i 'satin lak'. 

Farvekombinationen står i virkelig flot kontrast til det øvrige... grøn mosaik i brusezonen, brusekabine i glas, lækkert stort fritstående marmor badekar på fødder, mønstret farverigt tapet med motiver af koikarper på vægge, gamle & rustikke spejle på vægge i toilet- og bidetrum, sort loft/loftsbjælker med indbygget spots, lækkert rustikt møblement og iøvrigt en stil med inventar der bare er så meget anderledes end det 'sædvanlige'.

Microcementen er opbygget på gulv i badeværelset & tilstødende toiletrum samt på vinduesplader...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 17 m² overflade)... kr. 20.000,00 ekskl. moms.

Badeværelse:

Herunder følger en serie af billeder fra en lille badeværelsesrenovering hvor vi bl.a. har lagt microcement på et eksisterende flisegulv, skabe & skabslåger samt på lidt vægoverflader.

Farven 'Titanio' er valgt til gulv, væg og skab.... til skabslågerne er der valgt en lysere kontrast. Afsluttet i 'satin lak'

​Vandværk:

​Herunder følger en serie af billeder fra en renovering af et gulv i et vandværk hvor vi har lagt microcement på det eksisterende betongulv.

Farven er 'Titanio' afsluttet i 'satin lak'

Microcementen er opbygget på eksisterende oprettet/udbedret betongulv...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 35 m² overflade)... kr. 35.000,00 ekskl. moms.

​Bryggers:

Microcement på bryggers vægge i farven 'Perla'​ og afsluttet i 'satin lak'.

Derudover nye fliser på gulvet som står i flot kontrast til de lyse vægge.

​Find inspiration her

Murermester Kent Byskov Hansen ApS​

CVR: 33508190

Middelfartvej 145

5492 Vissenbjerg​

 Mobil: 22 80 95 20 

E-mail: mail@kentbyskovhansen.dk