​Microcement... det smukke, fugefrie, helt unikke og håndlavet rå 'New Yorker' beton look!

​Microcement er​ en meget dekorativ og spændende cementbaseret overfladebelægning, der udføres i forskellige del-processer af tynde lagopbygninger som tilsammen giver en enorm slidstærk, fleksibel, fugefri og vandafvisende håndlavet belægning på bl.a. møbler, gulve og vægge.

Få et lille indtryk af microcementens vandafvisende & fleksible egenskaber via mit YouTube videoklip.

Materialet har et helt unikt udseende, som ligner rå beton... egentlig så er microcement beton (kaldes også for 'microbeton'), der blot er udviklet til at kunne udføres i tynde lagopbygninger med stor fleksibilitet i forskellige farver.

Farvespillet i microcement kan nok bedst beskrives som 'nuancerende & levende'. Faktisk, så nuancere selve farvespillet i enhver opgave udført i microcement med helt op til 40%. Strukturen er samtidig "rå", som også skabes ved støbning/slibning i almindelig beton og med små unikke ukurantheder kombineret med det vekslende farvespil... det er lige præcis denne kombination der er med til at gøre microcement til noget anderledes, smukt og noget helt specielt.​​

​Korrekt udført og på grund af dets hårdførhed, stærke binding og særdeles store fleksibilitet kombineret med udførelse i tynde lag (ialt ca. 2-3 mm.), kan microcement anvendes på rigtig mange typer af overflader, hvad enten det er på puds, beton, træ, gipsvægge, møbler eller uden på gamle afrensede fliser og klinker.

​Lidt om underlaget før opbygning i microcement

​​Microcement kan med stor fordel udføres uden på allerede eksisterende fastsiddende, bæredygtige belægninger, så man er fri for at skulle fjerne den gamle belægning først.

Overfladerne, hvor microcement skal udføres på, skal være faste, jævne og uden huller, sprækker eller andre større ujævnheder før påbegyndelse af microcement opbygningerne... microcement kan ikke indgå som en del af en opretning for fald, ujævnheder, huller, sprækker osv. Er overfladerne ujævne, så skal de først klargøres/oprettes.

Jeg klargøre og opretter naturligvis gerne mur- og beton overfladerne, før den videre opbygning i microcement.

Ved opbygning ovenpå pladegulv-løsninger, er det vigtigt at den underliggende tømmerkonstruktion er udført så hele gulvoverfladen i rummet 'arbejder'/fjedre som en hel stor 'ens' overflade.... microcement er meget fleksibelt, men er ikke elastisk (bør derfor aldrig udføres på pladegulve eller overflader, hvor samlingerne kan udvide, trække eller forskyde sig og dermed give efter, fordi overfladerne 'arbejder' uens i forhold til hinanden).

Undgå opbygning af microcement på overflader der kan risikere at indeholde en betydelig mængde fugt, som eksempelvis ved ældre kældergulve og ældre kælderydervægge.... microcement er cementbaseret, forsegles yderlig tæt ved topbehandlingen og er ikke diffusionsåben

Lidt om løbende pleje- & vedligeholdelse af SCS Lab's microcement (kvalitetsproduktet jeg benytter)

Overfladerne er meget slidstærke og nemme at holde… og tager man lidt enkle forholdsregler og bruger overfladerne med respekt og omtanke, så har man det fedeste udtryk mange år frem.

Derudover, så er microcement en rigtig lækker fugefri overfladebelægning der føles 'blød' at røre ved, selvom det er en betonart... og netop fordi det udføres uden fuger, har kalk sværere ved at binde på overfladerne, end ved overflader med fuger.

Der er især øget risiko for skader i de første 8 døgn efter microcementen er færdiglavet (topbehandlet)... tag derfor ikke overfladerne i brug før der er gået mindst 8 døgn fra microcementen er topbehandlet.

Skal der efterfølgende foregå arbejde/montering, så sørg for god afdækning af gulve med kraftig ”åben” gulvpap + evt. ”åbne” masonit plader, men først tidligst 8 døgn efter endt topbehandling (brug ikke plastik til afdækning af gulvet). Det handler selvfølgelig om at undgå skader, da evt. reparationer af microcement vil kunne ses (microcement er bestemt ikke 'sart' ved helt almindelig brug... men uheld kan jo ske, specielt under arbejde/montering).

​Undgå vandspild på overfladerne under optørringen (de første 8 døgn).

Hold overfladen fri for sten eller sand, som kan efterlade ridser.

For at flytte møbler "løft og slip"... benyt møbelbeskyttere af gummi eller filt under møbelben.

I badeværelset, så sørg for at aftørre microcement overfladerne i bruseren efter badet... som også anbefales ved enhver anden overflade.

Den færdiglavede microcement er vandafvisende, tåler vandpåvirkning og er derfor særdeles velegnet i brusenichen. Man bør dog undgå en decideret koncentreret ophobning af fugt i overfladerne der kan skabe skjolder, som ved at lade våde tæpper, håndklæder eller lignende ligge på overfladerne efter badet... undgå også at flasker, sæbedispensere osv. bliver stående på den fugtige overflade efter badet så der ikke dannes ringe fra vand/sæbe/kalk under. Undgå ligeledes konstant og vedvarende dryp fra utætte vandhaner, brusehoveder eller blandingsbatterier.

Til almindelig daglig rengøring, brug en sæbe der er mild ift. lakerede overflader (evt. 'SCS Clean' der er beregnet til microcement). Brug aldrig stærke sæber eller afkalkningsmidler.

Er der behov for let afkalkning bruges en opløsning af 10% eddikesyre i varmt vand, eller anden mild opløsning. Produktet skal være egnet til lakerede overflader.

Alkaliske produkter som ammoniak, klor, blegemiddel, vaskemiddel , wc-rens mv. beskadiger microcementen’s beskyttende lag.

Vær opmærksom på at topsealeren er en beskyttelse af microcementen som slides og skal vedligeholdes. Derfor anbefales løbende vedligeholdelse (ca. 1 - 2 gange om året, eller alt efter behov) af microcementen med en flydende voks (evt. 'SCS Care' der blot tilføres vaskevandet… eller 'SCS Care Pro' til satin & blanke overflader, som nemt påføres koncentreret og danner en beskyttende hinde, der fortsat holder overfladen smuk samt let at renholde. Begge plejeprodukter er naturligvis egnet til microcement). 

Hyppigheden af ​​vedligeholdelse afhænger af brug af overfladerne (trafik, slid, støv, snavs osv.).

​Farver (klik på billedet for farver)

Udført på møbler​

Ved at klikke på billedet herunder kan der ses billeder fra en del af de opgaver, hvor jeg også har beklædt microcement på møbler.

Jeg har dog sidenhen nedlagt mit 'microcement-værksted' og tager derfor ikke længere imod bestillinger vedr. microcement på møbler... i stedet har jeg valgt at sætte fokus på udførelse i det lækre & alsidige materiale hjemme hos kunder privat, i forbindelse med modernisering af deres boliger med microcement opbygget enten i badeværelser eller på øvrige gulve & vægge.

En del af de spændende metalfarver (som kan ses på nogle af billederne) kan også sagtens udføres på inventar, på vægge & gulve samt i badeværelset.

Særdeles velegnet i badeværelset

Overfladebelægninger udført i microcement er fugefrie, vandafvisende samt lette at rengøre, og er derfor særdeles velegnet som slutresultatet i badeværelset.

Er man træt af at se på de gamle fliser, så kan man med stor fordel få frisket badeværelset op med en overfladeopbygning af microcement uden på de allerede eksisterende fliser... altså, så længe de eksisterende fliser stadig sidder godt fast. Derved er man fri for først at skulle nedrive eller afhugge de gamle fliser og derved også ødelægge en evt. underliggende vådrumsmembran.

Jeg er kvalitetsbevidst, har gennemgået kurser i udførelse af microcement og benytter kun 2-komponent microcement produkter af høj kvalitet

​Hos Murermester Kent Byskov Hansen ApS er jeg oprindelig certificeret igennem kursus hos TopCement (produkter fra det spanske TopCiment), hvorefter jeg i en periode benyttede deres produkter.

Jeg har dog sidenhen valgt at skifte til de ærlige & meget serviceminded SCS Lab, hvor jeg også har gennemgået kursus... og hvor jeg i dag udelukkende udfører i deres fremragende 2-komponent kvalitetsprodukter til opgaverne.

Et godt råd... før i evt. vælger en udfører til microcement, så lav lidt research... jeg bliver desværre alt for ofte kontaktet med ærgerlige eksempler på microcement opgaver udført forkert, alt for hurtigt/billigt eller som gør-det-selv arbejde.

En korrekt opbygning i microcement er kompleks & tidskrævende og består af flere vigtige del-processer & arbejdsgange med forskellige lagopbygninger, slibninger samt topbehandlinger. Det er en kombination af alle disse processer som danner grundlag for at den færdiglavede microcement lever op til alle dens egenskaber. 

Pris (samt lidt priseksempler længere nede på siden i billedegalleriet)

Jeg får rigtig mange henvendelser med forespørgsel til pris pr. m²... men jeg kan desværre ikke oplyse en fastlagt pris pr. m².

​Prisen på en opgave udført med en overfladeopbygning med produkter af microcement afhænger af rigtig mange faktorer samt i hvor svær en opgave der stilles. Det giver også nok sig selv, at mindre overflader med mange kanter og få m²  selvfølgelig koster langt mere udregnet rent m²-mæssigt end hvis man har flere større sammenhængende overflader med mange m².

Skal overfladen udføres i én af de mere specielle farver eller afsluttes i en metalfarve, evt. irres, er der merpris i forhold til standardfarverne. 

Læs gerne resten af afsnittet herunder omhandlende pris og se priseksemplerne:

Afsnittet om pris skulle meget gerne være med til at give en forståelse for prisniveauet ved microcement og dermed gøre det lidt nemmere at danne et forholdsvis 'hurtigt' overblik, om hvorvidt prisniveauet holder sig inden for det der er budgetteret (microcement er blevet populært og der kommer rigtig mange forespørgsler til pris, så jeg er nødt til at begrænse tilbudsberegninger til de mest seriøse henvendelser, da jeg desværre ellers ikke kan følge med).

​​Ved seriøse henvendelser, beregner jeg selvfølgelig gerne et samlet fastlagt tilbud på udførelse af microcement efter besigtigelse/opmåling... eller i visse tilfælde, mod fremsendelse af en målsat skitse/plantegning af rummet/rummene, billeder & med så mange oplysninger som muligt via e-mail (ved fremsendelse, så husk altid at oplyse jeres fulde navn, den fuldstændige adresse på opgaven, telefonnummer samt e-mail... jeg beregner ikke tilbud uden disse oplysninger). 

Det fleksible, slidstærke, fugefrie, vandafvisende og eksklusive design i microcement kan kun opnås ved en sammensætning af flere lag & arbejdsprocesser, som skal startes og videreopbygges helt korrekt fra bunden. Den udførende skal samtidig have en god portion 'sans-for-finish'. Microcement er derfor tidskrævende at få udført og prisen kan af samme årsag derfor også bedst betegnes som i 'den dyre & eksklusive ende af prisskalaen'. 

Microcement er ikke 'billigt' at få udført korrekt... og det er slet ikke et prisbilligt alternativ til flisearbejde. 

Derimod er microcement velegnet til opbygning udenpå eksisterende fastsiddende og bæredygtige fliser, hvorfor man så kan slippe for besvær & udgifter til nedrivning samt den klargøring af overflader & underlag der følger med efter en nedrivning.... dér kan microcement være et prisvenligt alternativ til eksempelvis en totalrenovering af badeværelset.

​Har man eksempelvis et badeværelse med overflader på kun få m² hvor man godt kunne tænke sig en lækker & råfed overfladebelægning med et eksklusivt, fugefrit & helt unikt design, der ovenikøbet er nemt at holde rent i forhold til badeværelser med fuger, anbefaler jeg, at man ikke fokuserer så meget i 'pris pr. m²', men istedet ser et samlet tilbud på overflader med microcement som en helhed sammenholdt med en renovering af badeværelset.

Herunder samt i billedegalleriet lidt længere nede på siden, har jeg forsøgt at give et fingerpeg på et prisniveau... og med lidt forskellige vejledende priseksempler af microcement-opgaver jeg allerede har udført.

​Pris ved badeværelser, sådan lidt kort 'ridset op':

Ved flere større overflader med få afgrænsninger (som ved et stort regulært badeværelse hvor microcement skal opbygges på alle 4 vægge og på gulv - typisk omkring 25-35 m² kombineret gulv- & vægoverflade) starter priserne, for udførsel af microcement inkl. materialer, som regel ved ca. kr. 1.500,- ekskl. moms pr. m² overflade (ekskl. alt evt. andet arbejde).

Ved flere mindre overflader på kun få m² og med mange afgrænsninger og kanter (som eksempelvis ved et enkelt lille badeværelse med lidt vægoverflader kun i brusenichen, et badeværelsesgulv samt en sokkelkant - typisk omkring 14-20 m² overflade) starter priserne, for udførsel af microcement inkl. materialer, som regel ved ca. kr. 2.000,- ekskl. moms pr. m² overflade (ekskl. alt evt. andet arbejde).

Endnu færre mængder, højere m²-pris:

Ved endnu færre mængder, eller ved mange m² fordelt over mange små overflader og deraf mange kanter, stiger m² prisen i takt med opgavens karakter og omfang. 

​Som et lille eksempel... vil der ikke være ret stor prisforskel for udførsel af microcement på kun én lille gulvoverflade på 3-4 m² og kun én gulvoverflade på 8 m²... arbejdsomfanget og dermed tidsforbruget pga. de mange forskellige del-processer/etaper/arbejdsgange der er nødvendige for et ordentligt resultat, vil stort set være det samme ved begge overflader, så det egentlig kun er selve materiale-forbruget der gør en prisforskel.

Den regulære gulvoverflade på de kun 3-4 m² kan derfor hurtigt rende op i størrelsesordenen af ca. kr. 16.000,- til kr. 20.000,- (eller omkring kr. 4.000,- til 5.000,- pr. m²), hvis det udførende firma skal kunne drive forretning på opgaven. 

Meget små overflader med microcement kan derfor som regel ikke svare sig prismæssigt for kunden, hvis kunden udelukkende tænker i pris.

Sagt på en lidt anden måde... et lille toiletgulv med et gulvareal på kun 1m², ville aldrig kunne udføres til en m² pris, svarende til den ved arealer af større mængder... opgaven ville jo netop stadig skulle udføres med alle del-processerne og dermed flere 'start & stop' samt tørretid imellem, hvorfor den udførende skal komme igen af flere omgange... og så strækker kr. 1.500,- til kr. 2.000,-, eller for den sags skyld kr. 5.000,-, for arbejdstid & materialer til den ene m² jo næppe langt.

​Det samme gør sig jo selvfølgelig også gældende inden for alt andet håndværk og andre håndværkserhverv, hvadenten det er flisearbejde, opmuringsarbejde, fugearbejde osv.,- tømreren skal opsætte gips eller lægge parketgulv,- tagdækkeren skal brænde tagpap på et tag,- eller maleren skal spartle og male væggen osv., osv.... det er selvfølgelig omfanget og mængden der afgør den endelige m²-pris... ved microcement, kan man bare ikke komme uden om de mange arbejdsprocesser, som er afgørende og nødvendigt for hele det endelige resultatet. 

Ønskes der microcement i flere rum, er der en klar prismæssig fordel i at koordinere opgaven så de forskellige arbejdsprocessor ved opbygning af microcement, kan udføres samtidig, sammenhængende & fuldstændig kontinuerligt på alle overfladerne. 

Priserne i de nedenstående priseksempler er ekskl. evt. udgifter til udbedring/opretning af underlaget og er ekskl. udgifter til demontering/montering af 'vvs', skabe osv.

Dækningsområde og kontaktoplysninger

​Murermester Kent Byskov Hansen ApS, der er beliggende på Fyn ved Vissenbjerg/Aarup og medlem af Byg Garanti, udfører microcement opgaver i og omkring eget nærområde (hele Assens Kommune, Odense & omegn, Kerteminde, Nyborg, Middelfart og Fredericia).

​Jeg kan kontaktes skriftligt via min kontaktformular og mail@kentbyskovhansen.dk... eller ring på tlf.: 22 80 95 20. Ved skriftlig henvendelse så husk at oplyse jeres fulde navn, den fuldstændige adresse på opgaven, telefonnummer samt e-mail (jeg beregner ikke tilbud uden disse oplysninger).

Bemærk at der er meget stor efterspørgsel på microcement og derfor typisk meget lang ventetid.

​Herunder et udpluk af billeder fra de forskellige opgaver som jeg har udført i microcement:

Førstesals badeværelse i Odense​:

Rigtig lækkert badeværelse i microcement ​på en 1. sal i Odense... microcementen er opbygget ovenpå eksisterende afrensede fliser i farven 'Plata' (SCS 1042-2) og afsluttet i 'satin lak'. 

Kunden har efterfølgende indrettet badeværelset med virkelig stilfuldt & lækkert inventar, nips og møblement, som bare står i så flot kontrast til den 'rå' microcement. 

Microcementen er opbygget udenpå eksisterende fliser på gulv, sokkelkant samt vægge i brus... 

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 20 m² overflade)... kr. 40.000,00 ekskl. moms

Derudover er der udført andet murerarbejde i badeværelset for ca. kr. 12.000,00 ekskl. moms.

Entrégulv & trappe i Vissenbjerg:​

Entrégulv og trappe udført med 'irret-kobber-metal-microcement' - udført på betongulv efter afhugning af fliser/klargøring af gulv. 

Microcementen er forinden påføring af 'kobber-metal', opbygget med 3 lag i farven 'Negro' (SCS 1062-2) og ispartlet glasfiberarmeringsnet med slibning/primning imellem hvert lag. Efterfølgende er metallet irret, sealet og afsluttet i 'Satin' lak.

Microcementen og metallet er opbygget på gulv & trappe i entréen...

Pris for udført microcement inkl. materialer (tilsammen ca. 9 m² overflade)... kr. 22.000,00 ekskl. moms.

Tillægspris for afhugning af fliser, afslibning af fliseklæb samt diverse mindre gulv og trappe reparationer... kr. 3.200,00 ekskl. moms.

​Badeværelse i Nyborg:

Lille lækkert badeværelse i microcement ved Nyborg... udført uden på eksisterende fliser i farven 'Plata'​ (SCS 1042-2) og afsluttet i 'satin lak'. 

Badeværelse i Odense:​

Badeværelse i microcement​ i Odense... udført i farven 'Plata' (SCS 1042-2) og afsluttet i 'satin lak'. Kunden har valgt nogle lækre løsninger som står i flot kontrast til den rå microcement.

Microcementen er opbygget udenpå eksisterende fliser på gulv, sokkelkant, vægge i brus samt på låg til cisterne... Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 15 m² overflade)... kr. 30.000,00 ekskl. moms

Badeværelse i Fredericia:

Et lækkert badeværelse i microcement gennemført i den 'rå stil',​ i Fredericia... udført med masser af 'liv og spil' i farven 'Pizarra' (SCS 1052-2) og afsluttet i 'satin lak'.

Microcementen er opbygget på vægge i brus og på gulv...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 14 m² overflade)... kr. 28.000,00 ekskl. moms.

​To Badeværelser samt Bryggersgulv:

To lækre badeværelser samt et bryggersgulv i Odense udført i microcement i farven 'Plata' (SCS 1042-2) og afsluttet i 'satin lak'.... udført med sokkelopkant.​

​Microcementen er opbygget på vægge i brusere, på gulve og er desuden ført op af vægge som sokkelkant, samtidig/kontinuerligt i 2 badeværelser og et bryggers ...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 47 m² overflade)... kr. 65.000,00 ekskl. moms.

​To Badeværelser:

To lækre badeværelser udført i microcement i Nyborg i farven 'Pizarra' ​(SCS 1052-2) og afsluttet i 'satin lak'.... udført i lækkert 'råt look' med masser af 'liv og spil'.

​​Microcementen er opbygget på vægge i brusere og på gulve, samtidig/kontinuerligt i 2 badeværelser...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 29 m² overflade)... kr. 44.000,00 ekskl. moms.

Lækkert, anderledes og specielt badeværelse:​

​Herunder lidt billeder hvor vi har været med til at renovere et meget anderledes, specielt og rigtig lækkert badeværelse i microcement. 

Badeværelsesgulvet og vinduespladerne er udført med microcement i farvekombinationen 'Negro' (SCS 1062-2) & 'Kobber Metal' og afsluttet i 'satin lak'. 

Farvekombinationen står i virkelig flot kontrast til det øvrige... grøn mosaik i brusezonen, brusekabine i glas, lækkert stort fritstående marmor badekar på fødder, mønstret farverigt tapet med motiver af koikarper på vægge, gamle & rustikke spejle på vægge i toilet- og bidetrum, sort loft/loftsbjælker med indbygget spots, lækkert rustikt møblement og iøvrigt en stil med inventar der bare er så meget anderledes end det 'sædvanlige'.

Microcementen er opbygget på gulv i badeværelset & tilstødende toiletrum samt på vinduesplader...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 14 m² overflade)... kr. 20.000,00 ekskl. moms.

Badeværelse:

Herunder følger en serie af billeder fra en lille badeværelsesrenovering hvor vi bl.a. har lagt microcement på et eksisterende flisegulv, skabe & skabslåger samt på lidt vægoverflader.

Farven 'Titanio' (SCS 1041-2) er valgt til gulv, væg og skab.... til skabslågerne er der valgt en lysere kontrast. Afsluttet i 'satin lak'

​Vandværk:

​Herunder følger en serie af billeder fra en renovering af et gulv i et vandværk hvor vi har lagt microcement på det eksisterende betongulv.

Farven er 'Titanio' (SCS 1041-2) afsluttet i 'satin lak'

Microcementen er opbygget på eksisterende oprettet/udbedret betongulv...

Pris for udført microcement inkl. materialer (ca. 31 m² overflade)... kr. 38.000,00 ekskl. moms.

​Bryggers:

Microcement på bryggers vægge i farven 'Perla'​ (SCS 1040-2) og afsluttet i 'satin lak'.

Derudover nye fliser på gulvet som står i flot kontrast til de lyse vægge.

​Find inspiration her

Murermester Kent Byskov Hansen ApS​

CVR: 33508190

Middelfartvej 145

5492 Vissenbjerg​

 Mobil: 22 80 95 20 

E-mail: mail@kentbyskovhansen.dk